Pikkujoulut 24.11.

”Koko laakso oli täynnä valkoista vanua, se peitti vuoret ja puut ja joen ja koko talon. Ja oli kylmä. Tätäkö sanotaan jouluksi? kysyi Muumipappa hämmästyneenä. ….. Juuri ennen hämärän tuloa joulun ruoka oli valmiina; se oli asetettu pieniin kuppeihin kuusen ympärille. ….. Mahtaako joulu olla hyvin nälkäinen? kysyi Muumimamma levottomana”. (Näkymätön lapsi: Kuusi)

Luultavasti saamme vastaukset kysymyksiin, kun kokoonnumme tasan kuukausi ennen jouluaattoa keskiviikkona 24.11. pohtimaan niitä oikein syvällisesti, nauttimaan toistemme inspiroivasta seurasta ja huolella tehdyistä herkuista kahvila Saurahuoneelle klo 17 hurmaavaan Käpylään. Saurahuone (huom! ei kirjoitusvirhettä!) on yksityinen, viihtyisä kahvila, jonka toiminta pohjaa kestävään kehitykseen. Paitsi Toven tekstien lukua ja pohdintaa, meille on siellä tarjolla punaviiniglögiä, poro-leipäjuusto-karpaloquichea & salaattia sekä chilisuklaapiirakkaa. Ihanaa – ja jännittävääkin.

”Men hela dalen var full av våt bomull, bergen och träden och floden och hela huset. Och det var kallt, ännu kallare än i april. ….. Är det dethär som kallas jul? frågade pappan förvånad. ….. Och strax före skymningen var julens mat färdig och stod ordnad i små koppar runt granen. ….. Tror ni julen är mycket hungrig, undrade mamman oroligt.” (Det osynliga barnet: Granen)

Troligen får vi svar på frågorna då vi samlas precis en månad före julafton onsdagen den 24.11. kl 17 för att begrunda dem riktigt ordentligt, njuta av varandras inspirerande sällskap och noggrant gjorda delikatesser på café Saurahuone i det förtjusande Kottby. Saurahuone (obs inte felskrivet) är ett privatägt, hemtrevligt café vars verksamhet baserar sig på hållbar utveckling. Förutom Toves texter och funderingar blir vi bjudna på rödvinsglögg, ren-brödost-tranbärsquiche & sallad samt chilichokladpaj.

Tove Jansson -seura Facebookissa

Seuramme on avannut uudet sivut Facebookkiin.
Klikkaa linkkiä: Facebook ja käy tykkäämässä meistä!