Hyvät ideat syntyvät usein vahingossa.
Tämä idea syntyi rakkaudesta.


Havahduimme yllättäen siihen, että Suomen yhdellä rakastetuimmista kirjailijoista, Tove Janssonilla, ei ole lainkaan nimikkoseuraa. 8.11.2007 noin sata ihmistä kokoontui perustaman nimikkoseuraa Kaivopuiston rantaan Café Ursulaan. Ilma oli kylmä ja meri myrskyinen kuten sopiikin. Tilaisuudessa oli lämmin tunnelma ja seura tuli asiallisin menoin perustetuksi. Päälle otettiin terävät.

Perustamiskokouksessa esitettiin myös toiminnan osalta useita toiveita; kaikkea Tove Janssoniin liittyen aina nimikkokatuhankkeesta majakkakäynteihin. 

Tove Jansson -seura sai lähes heti yli sata jäsentä ja vuosi perustamisesta seuralla oli jo lähes 250 jäsentä. 

Yhdistyksen tarkoituksena on, kuten säännöissä todetaan, kirjailija Tove Janssonin muiston vaaliminen tovejanssonmaisessa hengessä. Tarkoituksena on myös edistää tietoutta Tove Janssonin kirjallisuudesta ja elämästä sekä ylipäänsä innostaa lukemisen harrastamiseen. Mikäli sinulla on ideoita toimintaan tai haluat olla aktiivinen muutoin, laita viestiä nettisivujen idealaatikon kautta. 

Ennen kaikkea me jäsenet pidämme Tove Janssonia eräänlaisena majakkana, esikuvana, innoittajana ja inspiroivana ihmisenä. Sellaisia ei koskaan ole liikaa. Siksi Tove Jansson -seura.

Kirsi Piha