Muumimamman suussasulava sipulipiiras
Pohja:
100g voita tai margariinia
1dl hyvin hienoksi raastettua porkkanaa
1dl vehnäjauhoja
1dl kaurahiutaleita
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1dl hyvin hienoksi raastettua porkkanaa
1dl vehnäjauhoja
1dl kaurahiutaleita
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
Täyte:
3 suurta sipulia (tai 5-6 pientä sipulia varsineen)
1rkl öjlyä
1 kananmuna
2dl juustoraastetta (esim. emmentalia)
hiven valko- tai mustapippuria
suolaa
2dl kermaa
3 suurta sipulia (tai 5-6 pientä sipulia varsineen)
1rkl öjlyä
1 kananmuna
2dl juustoraastetta (esim. emmentalia)
hiven valko- tai mustapippuria
suolaa
2dl kermaa
Sekoita rasva ja raastettu porkkana. Lisää joukkoon vehnäjauho-kaurahiutaleseos, johon on sekoitettu leivinjauhe ja suola. Sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina käsin matalan paistosvuoan pohjalle ja reunoihin. Paista piiraspohjaa 225 asteessa 5-10 minuuttia.
Leikkaa sipulit suikaleiksi ja hauduta ne pehmeiksi paistinpannussa vähässä rasvassa, älä ruskista. Sekoita kulhossa kerma, vatkattu muna, juusto ja mausteet. Lisää haudutetut sipulit. Kaada täyte puolikypsän pohjan päälle ja paista piirasta 200 asteessa 10-15 minuuttia, eli niin kauan, että piiras on vaaleanruskea.
Ohje: Muumimamman keittokirja (Sami Malila 1993 WSOY ISBN 951-0-18870-0)