Appelsiinikakku
200 g voita
2,5 dl sokeria
3 munaa
1 appelsiini, raastettu kuori ja mehu
5 rkl sokeroituja appelsiinikuoria tai hedelmäsekoitusta
4 dl vehnäjauhoja
1 tlk leivinjauhetta
100 g tummaa suklaata (> 70 %)
2,5 dl sokeria
3 munaa
1 appelsiini, raastettu kuori ja mehu
5 rkl sokeroituja appelsiinikuoria tai hedelmäsekoitusta
4 dl vehnäjauhoja
1 tlk leivinjauhetta
100 g tummaa suklaata (> 70 %)
Sekoita appelsiinimehu, raastetut ja sokeroidut kuoret. Pilko suklaa karkeasti ja sekoita jauhoihin ja leivinjauhoon.
Sekoita voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat, mehun ja kuoret ja jauhosekoituksen.
Kaada voideltuun pyöreään vuokaan, jossa on irrotettavat reunat (halkaisija n. 23 cm). Pidä 150 asteisessa uunissa n. 40 – 45 min.
Puuteroi valmis kakku tomusokerilla ja koristele raastetuilla appelsiinikuorilla ja suklaalla. (Tarjoa vispikerman kera.)
Apelsinchokladkaka
200 g smör
2,5 dl socker
3 ägg
1 apelsin, rivet skal o saft
5 msk syltade apelsinskal eller fruktblandning
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
100 g mörk choklad (> 70 %)
2,5 dl socker
3 ägg
1 apelsin, rivet skal o saft
5 msk syltade apelsinskal eller fruktblandning
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
100 g mörk choklad (> 70 %)
Blanda apelsinsaft, rivet skal o syltade apelsinskal. Hacka chokladen grovt o blanda den med mjöl o bakpulver.
Rör smör o socker vitt. Tillsätt äggen, saft o skal samt mjölblandningen.
Häll upp i smord rund form med avtagbara kanter (c 23 cm i diameter).
Grädda i 150 grader c. 40 – 45 min.
Pudra den färdiggräddade kakan med florsocker o riv över apelsinskal o choklad.
(Servera med vispgrädde.)